Voorstellen

Kleine en tere druppels

Allen bezitten we een kleine en tere druppel van liefde, gebundeld met die van velen, vormen ze een krachtige oceaan die verandering kan brengen.

Mijn naam is Hetty van Holthoon en ben jaren werkzaam geweest in verschillende administratieve beroepen. Door persoonlijke omstandigheden realiseerde ik mij dat er meer is. Met dit besef ontstond bij mij de wens mij verder persoonlijk te ontwikkelen. Ik besloot om aan een persoonlijk ontwikkelingstraject mee te doen. Een opleiding met een internationaal erkend "NLP" master- certificatieprogramma. Het was een hele stap, want het betekende dat ik veel gemakkelijke routine en (schijn)zekerheden achter mij moest laten.

De gekozen opleiding had als basis een intensieve bewustzijnsontwikkeling waaraan psychologie, spiritualiteit en verscheidene wetenschappelijk onderbouwde theorieën ten grondslag liggen . Het gevolg was dat ik vertrouwd raakte met methodes om veel bewuster in het leven te staan en mijn gedrag en gedragspatronen te toetsen aan mijn diepste overtuigingen.

Mijn hierdoor veranderende kijk op het leven leidde tot een steeds grotere verschuiving in de aard van mijn werkzaamheden.

Ik werd steeds nieuwsgieriger naar het innerlijk van de mens. Wat speelt er zich af in het onbewuste van de mens. Wat maakt het zo moeilijk om keuzes te maken? De ontstane behoeftepatronen en het daar aan gekoppelde gedrag, dat is mij gaan boeien en daar ben ik me meer op gaan richten.

Bij het coachen zoom ik in op diep liggende en heel persoonlijke problemen. Ik draag mogelijkheden aan, stel vragen. De antwoorden komen niet van mij maar van degenen die mij een hulpvraag stellen. Zij zijn het die ontdekkingen doen, zich bewust worden van wat er in hun zelf afspeelt in problematische momenten in hun leven.
Zij zijn het ook die de ongerijmdheden tussen hun dagelijkse doen en laten en het leven dat ze eigenlijk zouden willen leiden aan het licht brengen. Om vervolgens de stap naar een ander en beter passend leven te maken.
Wie op deze manier werkt aan zijn eigen ontwikkeling gaat op een prachtige ontdekkingsreis.

Ik vind het een uitdaging om daarbij te mogen ondersteunen ...

Afgeronde opleidingen, trainingen en workshops:

 • Rouwbegeleiding en Rouwtherapeut - De Roestenburgh
 • Persoonlijk Ontwikkelingstraject – EvoQ, voorheen Santi Bladel
 • NLP master practitioner - Arcturus, Kessel, Belgie
 • Personal Coaching - Sorag Academie
 • Terug naar je Natuur - Civas
 • Esoterie en Spiritualiteit - Obrigado Hulsel
 • Soundhealing - Coen Tuerlings
 • Spirituele ontwikkeling Mens en Intuitie, Eindhoven, Basis
 • Spirituele ontwikkeling Mens en Intuitie, Healing
 • Spirituele ontwikkeling Mens en Intuitie, Reading
 • Spirituele ontwikkeling Mens en Intuitie, Lightworker
 • Diverse workshops zoals: lichaamswerk, Workshop wandel-coaching,
 • Workshop meditatievormen enz.
 • Workshop klankschalen – Iwan Boersma
 • Lichaamsgerichte psychotherapie HBO 

Helianthus, de zonnebloem, is de naam  van mijn praktijk.
In haar grote wijsheid heeft de zonnebloem de mooie eigenschap zich altijd tot de zon te wenden.
Net als de vele zaden van de zonnebloem zie ik mijn werk als een zaadje voor een leven gericht naar het licht, de Zon. Het is soms niet meer dan een zaadje wat gezaaid behoeft te worden om een positieve verandering in gang te zetten.

In deze jachtige tijd, gaan we te vaak voorbij aan onze eigen, soms 'veilig' opgeborgen gevoelens. Wel zijn we druk bezig met de mobilisatie van alle mogelijke middelen om een geluksgevoel te creëren. We verzamelen vrienden en kennissen om ons heen, schaffen aan wat van onze gading is, trekken er op uit, eten buitenshuis en bouwen met vlijt aan onze droomwereld. Kosten noch moeiten worden gespaard. En ja hoor, het werkt. Voor even zijn we weer helemaal gelukkig.
Alleen.... diep zit het niet en lang zal het niet duren.

De mens komt puur en onbevangen ter wereld. Hij wordt door input van buitenaf gevormd. Wat een prachtig proces is dat. Alleen..... als er te veel móet, verdwijnt langzaam maar zeker de onbevangenheid naar de achtergrond. Het gevoel voor eigenwaarde legt het af tegen de invloeden  van buiten. Er is die constante 'beregening' met waarheden en overtuigingen, in stelling gebracht door ouders, leerkrachten, vrienden en partners. Al dan niet ontsproten aan goede bedoelingen. Met vereende krachten reiken zij 'jouw' waarheid aan. Een waarheid niet van binnenuit maar van buitenaf. 
Daarnaast is er die vloedgolf van verplichtingen waaraan je moet voldoen om 'erbij te horen'. Taken en bezigheden die je status verhogen en je talent voor succes bevestigen. Carrière, bezit, gezag, prestige, populariteit.

De kans is groot dat je eigen gedachten en gevoelens worden weggemaaid door al dan niet uitgesproken kritiek en aanmoedigingen van anderen. Of door misplaatste zelfkritiek.
Niet iedereen blijft overeind in dit proces. Bij menigeen zakt de moed in de schoenen. Het gevoel dat men er zijn mag, maakt plaats voor ontreddering.

Als die situatie zich voordoet, of alleen maar dreigt, als een donkere wolk aan de horizon, is het tijd de bakens te verzetten en op zoek te gaan naar manieren om dichter bij jezelf te komen. Jezelf weer terug te vinden.
Gelukkig: die manieren zijn er. Ze zijn ontwikkeld en omschreven door wijze mensen, in heden en verleden. In hun denken en onderwijzen staat de noodzaak van een terugkeer naar het eigen, unieke en onbedorven wezen centraal. Terug naar de basis, terug naar de zuivere individualiteit, terug naar de harmonie met de natuur, terug naar het contact met de aarde.

Ook bij Helianthus wordt de brug geslagen tussen de mens en zijn eigen natuur. De symbiose wordt hersteld: hart, ziel en je denken worden weer op één lijn gebracht. Dat kan door individuele coaching, door workshops en diverse vormen van meditatie. Bij individuele coaching is er volledige aandacht voor één persoon. Bij workshops en meditatie kan juist het groepsproces belangrijk zijn. De kracht van Helianthus is dat elke cliënt kan kiezen wat het best bij zijn behoeften past.