Meditatie in beweging

Meditatie in beweging

Zoals water op en door de aarde stroomt, aan de oppervlakte maar ook door de verschillende aardlagen heen en voor het oog onzichtbaar, zo stromen er door ons energiebanen. Deze kunnen enigzins blokkeren door de omstandigheden waarin wij leven. Dit kan allerlei klachten gaan geven zoals chronische spierspanningen, hoofdpijnklachten, niet kunnen slapen, moe zijn etc. 
Om de energie in ons lichaam weer te laten circuleren en stromen is meditatie in beweging een helende vorm en richt zich op je natuurlijke heelheid.
Meditatie in beweging stimuleert de ademhaling, doet de energie stromen en brengt je weer in contact met de gevoelsstroom. 

Er zijn veel verschillende vormen van Meditatie in beweging. Zoals de Kundalini of Ying-Yangdansmeditatie en andere verschillende meditaties van Osho. 

Het zijn dynamische en tegelijkertijd  hele krachtige meditaties, die je dieper in jezelf brengt en veel vreugde plezier en ontspanning geven. De meditaties kunnen helpen om alles los te laten en tot rust te komen.Door je lichaam in beweging te brengen kom je vanzelf wat steviger met je voeten op de grond en je hoofd komt meer tot rust. Je leert luisteren naar de wijsheid van je lichaam en om mee te bewegen met wat is. Soepel en met respect voor je eigen grenzen. 

Het woord “Kundalini” is een woord uit het Sanskriet en betekent de “opgerolde”. Er wordt een spirituele energiestroom mee bedoeld, die zijn oorsprong vindt in de wortelchakra. Kundalini wordt ook wel eens vergeleken met een opgerolde slang, slapend liggend aan het begin van de ruggengraat. Wanneer deze ontwaakt, dan heft hij zich langs de ruggengraat omhoog. Kundalini staat voor een transformerende, genezende energiestroom. Volgens de chakra-leer lopen de 7 chakra's langs deze Kundalini energie.

De Ying-Yang dansmeditatie bestaat uit een diepe ademhaling om vandaaruit de schaduwzijde dansen, doorgaand naar de lichte zijde om vervolgens na deze activiteit in stilte jezelf te ervaren. 

De 5-Ritmes  dansmeditatie. Een eenvoudige en diepgaande meditatievorm.De verschillende ritmes hierin gaan van eerst  een vloeiend beweging over in  staccato, dan van chaos naar meer lyrische bewegingen  en vandaar uit naar de Stilte.  Je wordt uitgenodigd om in beweging te komen op jouw eigen innelijke  manier, luisterend  naar je lichaam om zo je eigen natuurlijke stroom te ervaren. 

Deze meditaties in beweging zijn heel eenvoudige beweginsvormen en oefeningen die voor iedereen geschikt zijn.
Dit zijn enkele mogelijkheden van het aanbod. Er zijn meer en andere vormen mogelijk.

Data in overleg.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.