Agenda

Programma

Programma Najaar 2019:

donderdag   26 september   Meditatie en Bezinning
donderdag 10 oktober Meditatie en Bezinning
donderdag 24 oktober Meditatie en Bezinning
donderdag 7 november Meditatie en Bezinning
donderdag 21 november Meditatie en Bezinning
donderdag 12 december Meditatie en Bezinning

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

Bij voldoende aanmeldingen kunnen er ook op donderdagmiddag meditaties's gepland worden.

Datum: Vrijdag 8 februari 2019

Locatie:  Kafarnaüm - Servatiusstraat 11, 5512 AJ Vessem

Inleiding: Cees Maas
Meditatie: Hetty Oerlemans van Holthoon

Ontvangst : 9.45
Inleiding en meditatie 10.00 – 12.00

Pelgrimeren staat over het algemeen voor het reizen naar een heilige plaats. Vandaag gaan we een avontuur van stilte en bezinning aan, waarin we ons bewust kunnen worden van de heilige plaats in ons eigen hart en de antwoorden die altijd daar geborgen zitten. De stilte opzoeken, even geen drukte om je heen, geen prikkels en hectiek van buitenaf. Een moment van rust en ontspanning. Vanuit dit moment van rust is het mogelijk je geest zo te ontspannen dat onnodige gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Je denken komt volledig tot rust. Er komt ruimte vrij die je in staat stelt goed naar je eigen ziel en hart te luisteren en langzamerhand op het spoor te komen van je eigen authenticiteit.

Deze vrijdagochtend is het thema Stilte.

Voortvloeiende uit deze dag die we samen beleven, willen we voor geinteresseerden, dit een vervolg geven op een andere locatie. Dicht in de buurt van Kavarnaum, namelijk bij Helianthus-counseling in Hoogeloon.  Hier is meer informatie over te verkrijgen op vrijdagochtend 26 oktober.

Als je meer informatie wilt hebben over het e.e.a.  of jezelf wilt aanmelden mail of bel naar:

of

Klankenhealing Hoogeloon

Op afspraak.

Laat je verrassen door magische klanken van diverse klankschalen, Ocean-drum, andere instrumenten en mijn stem.

In volledige rust, totaal ontspannen liggend op een matras, het hoofd op een kussen, een behaaglijk dekentje over je heen, onderga je de weldaad en helende werking. Je dompelt je onder in een een klankbad. Je gedachten zijn helemaal vrij; er zijn geen taken of verplichtingen. Even hoef je helemaal niets.
De ervaring dat dit tot de mogelijkheden behoort, is genoeg om je een ander mens te voelen.

De bijdrage die ik vraag is € 18,50 per persoon in groepsverband vanaf 4 personen.
Als je een extra gast meeneemt krijg je een korting van € 3,50.

Individueel € 35,00.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

Meditatie en Bezinning

Wat kan Meditatie je geven in het dagelijkse leven?
Meer je meer balans en rust ervaren in de hectiek van alledag?

  • Meditatie gaat over opmerkzaam zijn. Het helpt je om de drukte, de hectiek van alledag in je hoofd, te stoppen en dat helpt je om te leven met minder spanning meer zelfvertrouwen en vanuit een innerlijke helderheid.
  • Meditatie leert je dat je mag zijn wie je bent en hoe je vanuit een heldere, bewuste aanwezigheid kunt leven, meer in evenwicht met jezelf.
  • Meditatie helpt je om echt contact te maken met jezelf, zodat je weer een eigen keuze kunt gaan maken.
  • Meditatie is een makkelijke, vriendelijke methode, geen zweverig gedoe.

Durf te beginnen aan een mooie reis in je mensenleven: Terug naar je natuur met hart en ziel

Voor data: zie onder Agenda 2019 Programma.

Vanaf 19.30 uur ben je welkom en om ongeveer 21.15 uur ronden we dan de avond af.
De bijdrage hiervoor is € 9,50 per avond.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

Bij voldoende aanmeldingen kunnen er ook op donderdagmiddag meditatie's gepland worden. Dan beginnen we om 13.30 uur en eindigen we ongeveer om 15.15 uur.

Meditatie in beweging

Zoals water op en door de aarde stroomt, aan de oppervlakte maar ook door de verschillende aardlagen heen en voor het oog onzichtbaar, zo stromen er door ons energiebanen. Deze kunnen enigzins blokkeren door de omstandigheden waarin wij leven. Dit kan allerlei klachten gaan geven zoals chronische spierspanningen, hoofdpijnklachten, niet kunnen slapen, moe zijn etc. 
Om de energie in ons lichaam weer te laten circuleren en stromen is meditatie in beweging een helende vorm en richt zich op je natuurlijke heelheid.
Meditatie in beweging stimuleert de ademhaling, doet de energie stromen en brengt je weer in contact met de gevoelsstroom. 

Er zijn veel verschillende vormen van Meditatie in beweging. Zoals de Kundalini of Ying-Yangdansmeditatie en andere verschillende meditaties van Osho. 

Het zijn dynamische en tegelijkertijd  hele krachtige meditaties, die je dieper in jezelf brengt en veel vreugde plezier en ontspanning geven. De meditaties kunnen helpen om alles los te laten en tot rust te komen.Door je lichaam in beweging te brengen kom je vanzelf wat steviger met je voeten op de grond en je hoofd komt meer tot rust. Je leert luisteren naar de wijsheid van je lichaam en om mee te bewegen met wat is. Soepel en met respect voor je eigen grenzen. 

Het woord “Kundalini” is een woord uit het Sanskriet en betekent de “opgerolde”. Er wordt een spirituele energiestroom mee bedoeld, die zijn oorsprong vindt in de wortelchakra. Kundalini wordt ook wel eens vergeleken met een opgerolde slang, slapend liggend aan het begin van de ruggengraat. Wanneer deze ontwaakt, dan heft hij zich langs de ruggengraat omhoog. Kundalini staat voor een transformerende, genezende energiestroom. Volgens de chakra-leer lopen de 7 chakra's langs deze Kundalini energie.

De Ying-Yang dansmeditatie bestaat uit een diepe ademhaling om vandaaruit de schaduwzijde dansen, doorgaand naar de lichte zijde om vervolgens na deze activiteit in stilte jezelf te ervaren. 

De 5-Ritmes  dansmeditatie. Een eenvoudige en diepgaande meditatievorm.De verschillende ritmes hierin gaan van eerst  een vloeiend beweging over in  staccato, dan van chaos naar meer lyrische bewegingen  en vandaar uit naar de Stilte.  Je wordt uitgenodigd om in beweging te komen op jouw eigen innelijke  manier, luisterend  naar je lichaam om zo je eigen natuurlijke stroom te ervaren. 

Deze meditaties in beweging zijn heel eenvoudige beweginsvormen en oefeningen die voor iedereen geschikt zijn.
Dit zijn enkele mogelijkheden van het aanbod. Er zijn meer en andere vormen mogelijk.

Data in overleg.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

Op afspraak in De Pan Hapert.

De Pan en de Cartierheide is een prachtige plek om te ontspannen. Wandelen brengt rust terwijl je in beweging bent. De drukte van alledag verdwijnt. Het hoge tempo, de haast die bijna normaal zijn geworden, nemen af. Je gaat bewust bewegen, kijken, voelen, horen en ruiken. Letten op symbolieken en metaforen in de natuur die je kunnen spiegelen. Al je zintuigen komen aan bod. Wandelen zonder te praten, een enkele vraag, alleen al daardoor ontstaat rust en ruimte voor antwoorden. Zo kom je tot inzichten die heel direct met je eigen leven te maken hebben. Misschien doen zich ook bijzondere emoties voor, nu je je zozeer bewust bent van het functioneren van je lichaam, de manier waarop het gevoed wordt door je omgeving, de energie die dat meebrengt en de beweging die ontstaat en doorgaat. Doorgaat zolang je wilt.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

wandelcoaching of meditatie

Op afspraak.

Over de landweggetjes en het weidelandschap van Hoogcasteren.

Wandelen brengt rust terwijl je in beweging bent. De drukte van alledag verdwijnt. Het hoge tempo, de haast die bijna normaal zijn geworden, nemen af. Je gaat bewust bewegen, kijken, voelen, horen en ruiken. Letten op symbolieken en metaforen in de natuur die je kunnen spiegelen. Al je zintuigen komen aan bod. Wandelen zonder te praten, een enkele vraag, alleen al daardoor ontstaat rust en ruimte voor antwoorden. Zo kom je tot inzichten die heel direct met je eigen leven te maken hebben. Misschien doen zich ook bijzondere emoties voor, nu je je zozeer bewust bent van het functioneren van je lichaam, de manier waarop het gevoed wordt door je omgeving, de energie die dat meebrengt en de beweging die ontstaat en doorgaat. Doorgaat zolang je wilt.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.

Zomerse Workshop

Terug naar je natuur, laat je roeren door je hart en ziel.

We nodigen je uit om met ons op zoek te gaan naar ontmoeting en verbondenheid met de natuur.  De natuur, de bomen en de planten, gaan je helpen om je in contact te brengen met je eigen natuur. We gaan meditaties doen gericht op ontspanning en stilte. We brengen er nog wat creativiteit en beweging in en zo onstaat een heel bijzondere dag. 

Voor de hongerige maag is er een eenvoudige lunch.

Locatie: Hoogcasteren 27, 5528 NP Hoogeloon.

Duur: 1 dag, van 10.30 – 16.30 uur
Prijs: € 85,00 inclusief lunch met koffie, thee en sap.
Aantal deelnemers: maximaal 12

Laat je roeren en schrijf je in, het is een dag die je niet overal meemaakt ...

Wanneer: als het winter-weer wat zomerse gaat worden.

Voor meer informatie of om je aan te melden bel 06 5151 06 09 of email Hetty.